Citizen web radio
Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία: «Σάρωσε» η Τέιλορ Σουιφτ με έξι αγαλματίδια – Τα συγκινητικά αφιερώματα George Vidakis
Πηγή: kathimerini.gr
Οι σκληροί περιορισμοί που επιβάλλουν ξανά και ξανά οι κινεζικές Αρχές με σκοπό την «εκμηδένιση» των κρουσμάτων Covid εντός των συνόρων, έχουν οδηγήσει πολλούς πολίτες στα όριά τους. Πίσω από τις πρόσφατες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, βρίσκονται ωστόσο και οικονομικού τύπου ανησυχίες.
Φοιτητές του Πανεπιστημίου Tsinghua που βρίσκεται στο Πεκίνο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το περασμένο Σαββατοκύριακο ενάντια στην «zero Covid» πολιτική των κινεζικών Αρχών. Η δυσαρέσκεια στην πανεπιστημιούπολη είχε να κάνει, ωστόσο, και με την κατεύθυνση που έχουν πάρει οι οικονομικές εξελίξεις στη χώρα.
Οι νέοι στην Κίνα, που βρέθηκαν ως πρωταγωνιστές στο επίκεντρο των τελευταίων διαδηλώσεων, βρίσκονται πια αντιμέτωποι με ζοφερές οικονομικές προοπτικές. Η ανεργία μεταξύ των νέων στη χώρα φέτος άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ, σημειώνει ο ανταποκριτής των FT στη Σαγκάη Τόμας Χέιλ.
Τα αλλεπάλληλα lockdown ακρωτηρίασαν την κατανάλωση οδηγώντας την ανάπτυξη κάτω από τον επίσημο στόχο του 5,5%, που ήταν ήδη ο χαμηλότερος των τελευταίων δεκαετιών.
Παράλληλα, η ανεργία των νέων άγγιξε το 20% τον περασμένο Ιούλιο (από περίπου 12% που ήταν πριν από την έλευση της πανδημίας) και παραμένει στα ύψη, σε αντίθεση με τη γενική ανεργία που κινείται κοντά στο 5,5%.
Όσο για τις οικονομικές επιπτώσεις της «zero Covid» πολιτικής που έχει υιοθετήσει η κινεζική ηγεσία, εκείνες έχουν πια γίνει ευρέως αισθητές.
Στη Σαγκάη, το δίμηνο lockdown της περασμένης άνοιξης ήταν εξουθενωτικό για πολλές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα οι νέοι σε ηλικία εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν, πέρα από την ανεργία, και ένα ιδιαίτερα απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον με πολλές ώρες εργασίας και σκληρό ανταγωνισμό.
Πηγή: kathimerini.gr
Πηγή: FT
Written by: George Vidakis
COPYRIGHT (C) 2021 CITIZEN WEBRADIO