Citizen web radio
Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία: «Σάρωσε» η Τέιλορ Σουιφτ με έξι αγαλματίδια – Τα συγκινητικά αφιερώματα George Vidakis
Πηγή: moneyreview
Υπάρχει κάτι πιο απειλητικό από τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας; Ναι, απαντά μερίδα αναλυτών και τονίζει πως αυτό δεν είναι άλλο από τις εντυπωσιακές ικανότητες της χώρας στον κυβερνοπόλεμο. Η Πιονγιανγκ έχει χτίσει έναν στρατό από χάκερς, που εξελίσσουν συνεχώς τις ικανότητές τους και κλέβουν δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Στρατηγικής Ασφαλείας της Σεούλ.
«Τα πυρηνικά και στρατιωτικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας είναι μακροπρόθεσμες απειλές, αλλά οι κυβερνο-απειλές είναι άμεση, ρεαλιστική απειλή» γράφει ο Oh Il-seok, ερευνητής του Ινστιτουτού Στρατηγικής Εθνικής Ασφάλειας στη Σεούλ. Οι ικανότητες της Πιονγκγιανγκ στον κυβερνοπόλεμο έγιναν αισθητές το 2014, όταν κατηγορήθηκε ότι χάκαρε τη Sony Pictures Entertainment ως αντίποινα για το σατιρικό φιλμ «The Interview», που διακωμωδούσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν.
Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να ανέβουν στο διαδίκτυο πολλές ταινίες, που δεν είχαν κυκλοφορήσει ακόμη, όπως και πλήθος εμπιστευτικών εγγράφων.
Έκτοτε η Βόρεια Κορέα έχει κατηγορηθεί για μία σειρά τρανταχτών κυβερνοεπιθέσεων, μεταξύ των οποίων είναι η ληστεία των 81 εκατ. δολαρίων από την κεντρική τράπεζα του Μπαγκλαντές το 2017 και το WannaCry, η παγκόσμια επίθεση για λύτρα, που επηρέασε περισσότερους από 300.000 υπολογιστές σε 150 χώρες.
Επισήμως η Πιονγκιανγκ αρνείται την όποια εμπλοκή στα παραπάνω, χαρακτηρίζοντας «παράλογες» τις κατηγορίες, που διατυπώνονται από τις ΗΠΑ και άλλες κυβερνήσεις. «Δεν έχουμε καμία σχέση με κυβερνοεπιθέσεις» διαμηνύει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Τον πεασμένο Φεβρουάριο το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως άσκησε δίωξη κατά τριών Βορειοκορεατών για «συμμετοχή σε ευρείας κλίμακας συνωμοσία με στόχο την εκτέλεση σειράς καταστροφικών κυβερνοεπιθέσεων».
Στην Ετήσια Έκθεση Αποτίμησης Κινδύνων του 2021 η Ουάσιγκτον αναγνώρισε πως η Πιονγκιανγκ «πιθανότατα έχει στην κατοχή της τεχνογνωσία για την πρόκληση προσωρινής ζημιάς σε ζωτικη΄ς σημασίας δίκτυα υποδομών ανά τις ΗΠΑ». Το κυβερνοπρόγραμμα της Βόρειας Κορέας «συνιστά μία αυξανόμενη απειλή κατασκοπείας, κλοπής και επιθέσεων» ανέφερε η έκθεση. Σε αυτήν επισημαίνει ότι το καθεστώς του Κιμ έχει πιθανότατα κλέψει δισεκατομμύρια δολάρια από χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, πιθανότατα για να χρηματοδοτήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Πηγή: moneyreview
Written by: George Vidakis
COPYRIGHT (C) 2021 CITIZEN WEBRADIO
Created by Net Project web creations.